Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 “Σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής”, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες επιστημονικού περιεχομένου συμπεριλαμβάνονται στις σχολικές δράσεις που πραγματοποιούνται εντός ή εκτός του σχολικού χώρου με στόχο την προαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση της βιωματικής μάθησης. Ερευνητικές εργασίες και πειράματα στο εργαστήριο φυσικών επιστημών, πρωτότυπες και ευφάνταστες κατασκευές και εφαρμογές στο εργαστήριο πληροφορικής και ρομποτικής, προσκλήσεις στο σχολείο ειδικών επιστημόνων, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ερευνητικά κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού, συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Τρίπολη

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα γίνει στην Τρίπολη στις 10/4/2019

Ενημέρωση 12/04/2019 : Με μεγάλη επιτυχία το Σχολείο μας συμμετείχε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Η Ντέμη, ο Γιώργος, ο Κώστας, η Έρη, ο Βαγγέλης, η Κάτια, η Έλλεν, ο Σπύρος, η Παναγιώτα, ο Αργύρης, η Αννέτα, ο Θανάσης, ο Γιώργος, η Χριστίνα, ο Αναστάσης,
ο Νίκος και ο Παναγιώτης, με την επίβλεψη και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, έγιναν πρωταγωνιστές σε μία γιορτή δημιουργικότητας και παρουσίασαν τα έργα που με τόσο κόπο είχαν ετοιμάσει τους τελευταίους μήνες.

Αρχικά οι μαθητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενημέρωσαν το κοινό με τη μορφή ψηφιακών παρουσιάσεων, ενώ στη συνέχεια έγιναν πρωταγωνιστές στην έκθεση, που λειτουργούσε παράλληλα, με το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα να παρακολουθεί με φανερό ενδιαφέρον την επίδειξη των πρωτότυπων κατασκευών
και να παίρνει τις απαντήσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας αυτών.
Η κ. Σούλα Σταθοπούλου και η κ. Έφη Λαλιώτη αγκάλιασαν την ομάδα στην τελική προετοιμασία της φροντίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να έχουμε αυτή την επιτυχημένη συμμετοχή και παρουσία.
Ο Λευτέρης, ακούραστο μέλος της ομάδας μας, ήταν και φέτος εκεί και πέτυχε πάλι να μας χωρέσει όλους στο φακό του με το καλύτερο αποτέλεσμα.
Συνεχίζουμε…

Σχετικοί σύνδεσμοι:

1. CSLAB 3o GEL TRIPOLIS

2. Youtube

3. drt915

4. arcadiaportal

Ενημέρωση 6/05/2019 : Το Σχολείο μας συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του Διαγωνισμού εδώ.

Οι Αναλυτικές περιγραφές και τα στάδια σχεδίασης και υλοποίησης των έργων της ομάδας Ρομποτικής του Σχολείου μας βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα του έργου στο GitHub εδώ.

IMG_20190507_092555_new2